Cesty,  Chiapas,  Koňská karavana,  Mexiko

SHOW

Show je nablízku, je na dosah, je kolemjdoucí, jež se konečně zastavila. Bez ní bychom byli jen parta hippíků na koních putujících vesnicemi, co rozsévají semínka lásky a chtějí změnit svět.

S ní jsme parta klaunů, která se nezdráhá sáhnout si na dno fyzického vyčerpání, aby ukázala světu potenciál lidské bytosti, tvorbu bez hranic.

Času je málo, času není nazbyt. Potřebujeme ještě týden navíc, abychom to dopilovali, ale všem je jasný, že kdybychom ho měli, tak bychom tak tvrdě nemakali a vyšlo by to nastejno. Tělo je bolavý, svaly se chvějí, každá modřina má své výsostné místo. Kyčle, ty jsou z akrojogy. Lýtka a paže z pojek ohnivých. Trny v nohou z protančených podvečerů. Žebra – bedra, toť mé zaklínadlo. Každý má svoje, nikdo si nestěžuje. Tolik talentu, ještě více odhodlaní, záměr nade vše.

Aaa jeee močinambá….aa jee ee močinambá…Zsofie vyplňuje celý prostor, rozpíná se, její paže jsou větve stromu ve větru. Tady přidat, hlasy rozeznít, další vibrace se ztrácí do ticha. Soustředěni, jsme souznění ztělesněný tady, jsme v jednotě. Stuhy tančí nad hlavami, kreslí obrázky, přináší poselství: není života bez lásky.

Toužíme po spiritualitě, přenést ji na jeviště, ceremonie v přímém přenosu. Zkouška je v plném proudu. Život ale přináší vlastní výzvy, popichuje nás, šimrá na chodidlech, tahá za vlasy… Hej vy tam! Tak se podíváme, jak jste bdělí!

A to už Ganesh cválá podél plotu, nabírá rychlost, přeskakuje řeku a vrhá se mezi stany. A sakra! Tenhle kůň má koule a zdá se, že se zamiloval do dívky za plotem. Není překážky, která by ho zastavila. Ganesh ještě dvakrát tryskem obkrouží plot a rozhodne se improvizovat.

Střemhlav přeskakuje první ostnáč, druhým se prodere jako Arnold Shwanzeneger, co se rozhodl zachránit svět před armagedonem. Má vyhráno. A to už se aktivuje Eomi:

„Do prde.., Ganeeeesh!“ Nožičky kmitají, prsíčka skákají. Zdolala první překážku, deset bodů pro Eomi. Druhý plot, a jéje, zasekla se. Lara croft má problém.

Pralesní mušky vyhlašují stav napadení: noha v hnízdě, jednotky připravit. Do útokuuu!!!

Eomi ječí, ohání se, zašmodrchává se do drátu, panikaří. Konečně se vyprostila-míří střemhlav do potoka. Uf, to bylo jen tak tak. Je na druhý straně, je naživu.

Tomb rider: pokračování. Čtyři kopyta versus dvě noženky na ploše 15 ha není nic moc.

„Eomííí, vrať se! Potřebujeme zkoušet, pak ti pomůžeme Ganeshe chytit.“

Eomi se vrací po několika minutách zpět, zmáčená potem víc, než vodní lázní. Nabírá dech a rozeznívá svůj hlas: Aa jee močinambá… Stuhy poletují vzduchem a kreslí nový příběh o jedné statečné ženě, co si vzala na starost koně s koulema.